Premiership
51

Manchester City razbio Liverpool na Anfieldu, golman Alisson poklanjao golove

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Cityja pobijedila je Liverpool u derbiju 22. kola engleskog Premiershipa rezultatom 4:1, a tragičar Redsa bio je golman Alisson Becker koji je gostima poklonio dva pogotka.

U prvom poluvremenu Manchester City je bio tim koji je gotovo sve vrijeme kontrolisao igru i loptu, a najbolju šansu da dođu do prednosti imali su u 37. minuti kada je Gundogan promašio penal. Prije toga Fabinho je srušio Sterlinga, no Nijemac nije uspio pogoditi.

U četvrtoj minuti drugog poluvremena Gundogan se iskupio za promašen penal i jednu odbijenu loptu poslao u mrežu za 1:0, a slavlje gostiju trajalo je samo do 63. minute kada je Salah s bijele tačke pogodio za 1:1.

Ubrzo nakon toga Stones je pogodio za novo vodstvo Cityja, no pogodak je nakon VAR intervencije poništen, a meč je odlučen u 73. minuti kada je golman Liverpoola Alisson napravio dvije neshvatljive greške, a nakon druge Gundogan je pogodio za 2:1 i donio novo vodstvo Cityju.

Tri minute kasnije Alisson pravi novu kardinalnu grešku, dodaje do Bernarda Silve koji je uposlio Sterlinga, a Englez sa svega nekoliko metara lagano pogađa za 3:1. Konačnih 4:1 postavio je Foden u 83. minuti nakon lijepog soloprodora i udarca po sredini gola, što također nije pomoglo Alissonu da makar ublaži loš dan.

Manchester City je trenutno lider Premiershipa sa pet bodova više od Manchester Uniteda i čak 10 bodova više od Liverpoola, a Građani imaju i utakmicu manje od Crvenih đavola i Redsa.

Liverpool - Manchester City 1:4 (Salah/Gundogan 2x, Sterling, Foden)

Tabela: