Nogomet
0

Manchester City nudi 80-milionski paket za Gerrarda i Torresa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Senzacionalistički News of the World donosi vijest da je bogati Manchester City spreman lansirati ponudu za kupnju dvojice najboljih nogometaša Liverpoola, Fernanda Torresa i Stevena Gerrarda.

Riječ je o ponudi koja bi uključivala dvojicu njjihovih igrača, Emmanuela Adebayora i Stephena Irelanda, kao i 30 miliona funti gotovine. Kako se Adebayorova vrijednost procijenjuje na 40, a Irelandova na 10 miliona funti, sve skupa bi to bio “paket” vrijedan 80 miliona funti.

Iako je togoanski napadač u City stigao tek prošle godine iz Arsenala za 30 miliona funti, te tjedno zarađuje astronomskih 150.000 funti, navodno je iskazivao nezadovoljstvo statusom, te je voljan promijeniti sredinu, kao i irski veznjak, koji je dio ekipe "građana" od 2005.

Kao veliki Cityjev minus u cijeloj priči navodi se neigranje u Ligi prvaka sljedeće sezone, što bi Gerrarda i Torresa moglo odvratiti na drugu adresu u slučaju bogate ponude.

Kao Cityjev najozbiljniji kandidat kod dovođenja španskog napadača spominje se Chelsea, a kod potencijalnog transfera Gerrarda Real Madrid.