Nogomet
10

Mali gradski derbi na Grbavici, Čelik gostuje u Bijeljini

Piše: Edin Isanović
Igrači FK Željezničar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Igrači FK Željezničar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Preostale tri utakmice 11. kola BHT Premijer lige igraju se danas.

Na Grbavici će, u malom gradskom derbiju, snage odmjeriti Željezničar i Olimpic. Prvi šef struke Plavih Dino Đurbuzović kaže da su Vukovi ekipa koja igra izuzetno dobro na strani i da su utakmice između ova dva tima uvijek bile interesantne.

“Tokom ove sedmice svi igrači su bili raspoloženi, na šta je, vjerovatno, utjecao i rezultat u Zenici. Vide se motiv i elan u ekipi da se nastavi ovim kontinuitetom i da se vratimo na onaj put koji je u Željezničaru i zacrtan. Olimpic uvažavamo maksimalno i skoncentrisani smo na njih. Uz podršku naših navijača, dat ćemo sve od sebe da dođemo do tri boda", kazao je Đurbuzović.

U timu sa Otoke ističu kako je aktuelni prvak favorit u ovom meču. Ipak, u Dolinu ćupova ne dolaze sa bijelom zastavom.

Zanimljvio će biti i u Bijeljini gdje Radniku na megdan stiže Čelik. Crveno-crni su upisali samo jednu pobjedu u proteklih deset kola. Najavljuju ofanzivan pristup u Semberiji.

Domaći tim igra dobro ove sezone i stanovnici su gornjeg dijela tabele. Vjeruju da pozitivan niz mogu nastaviti i protiv izabranika Vlade Jagodića.

Slavija sa tri uzastopna poraza dočekuje Široki Brijeg na svom terenu. Izabranici Dragana Radovića nemaju puno izbora, trijumf se nameće kao imperativ. Ipak, to neće biti nimalo lako protiv izuzetno kvalitetnog tima sa Pecare.

Nedjelja

Radnik – Čelik 15:30 sati Slavija – Široki Brijeg 15:30 sati Željezničar – Olimpic 19:00 sati (prijenos na Arena Sport)

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Zvijezda – Sarajevo 0:0 Rudar P. – Borac 1:2 Travnik – Velež 0:0

Vitez – Mladost 2:1 Zrinjski – Leotar 2:0