Poligraf dokazao
0

Malezijski golman oslobođen tužbi da je namjestio utakmicu

Totalsport
Sharbinee Allawee, 25-godišnji golman malezijske nogometne reprezentacije, nakon opsežne istrage je oslobođen tužbe da je, igrajući za svoj klub Terengganu FA ranije ovog mjeseca u kup-utakmici, namjerno primio pogodak.

U meču protiv Kedaha, Allawee je nakon kornera loptu rukom ugurao u vlastitu mrežu za izjednačujući pogodak suparničke ekipe. Engleski trener Perer Butler izvadio je svog golmana iz igre, te ga optužio da je namjerno primio gol. Bijesni Butler je svom golmanu poručio da za njega više nema mjesta u timu.

Slučaj je podigao dosta prašine u Maleziji, pa je državna anti-korupcijska agencija (MACC) provela detaljnu istragu.

"Što se nas tiče, Allawee je nevin i slučaj je zatvoren. Proveli smo detaljnu istragu koja je trajala više od dvije sedmice i nismo pronašli nikakav dokaz ili dokument koji bi Allaweeja povezao s namještanjem utakmice. Čak je bio i na poligrafskom ispitivanju, koje nije dalo nikakvu značajnu reakciju koja bi ga povezala s optužbom", rekao je Md Yusoff Md Zin, direktor ureda Malezijske anti-korupcijske agencije u Terengganuu.

Dodao je kako je istraga obuhvaćala Allaweeja, koji je prikupio osam nastupa za malezijsku reprezentaciju, njegove saigrače, Butlera i ostale članove stručnog stožera kluba.