Pomoćni trener Borca
0

Maksimović pred duel sa Slobodom: Iz Tuzle se želimo vratiti neporaženi

Klix.ba
Borac protiv Slobode će igrati treći put ove sezone, ovog puta u okviru 5. kola Lige za opstanak u Premijer ligi BiH. Banjalučani će biti gosti na Tušnju te se žele vratiti kući barem s bodom.

Crveno – plavi su uspješniji, jednom su slavili na Gradskom stadionu 1:0, dok je susret igran u Tuzli završen bez pobjednika 1:1. Cilj trenera Banjalučana Darke Vojvodića i njegovih izabranika i ovaj put je vratiti se bez poraza.

"Naša bodovna prednost u odnosu na direktne konkurente u borbi za opstanak je dobra, ali moramo biti oprezni. Sloboda je polufinalista kupa, biće teška i tvrda utakmica, ali nadam se da ćemo se vratiti neporaženi", optimista je pomoćni trener Borca Marko Maksimović.

U redovima crveno – plavih nemaju problema sa kartonima. Što se povreda tiče, uz već duže vrijeme odsutne Trkulju te Sinišu i Stefana Dujakovića, u Tuzli neće igrati ni Lučić.

"U dobroj atmosferi dočekujemo sutrašnju utakmicu. Nadam se da ćemo odigrati dobro i uzdignuta čela se vratiti u Banju Luku", pozitivno razmišlja i prvotimac Mladen Veselinović.

Utakmica Sloboda – Borac igra se u subotu na stadionu Tušanj, a počinje u 16:30 sati.