Nogomet
63

Maksimalna motiviranost u taboru FK Sarajevo: Jedva čekamo da istrčimo na teren

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbaleri Sarajeva su maksimalno spremni i sa velikom željom iščekuju sutrašnji meč u doigravanju za Evropsku ligu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" protiv Borussije Monchengladbach.

Šef stručnog štaba Sarajeva Dženan Uščuplić je rekao da je ovo izuzetno bitna utakmica za grad i klub, da su igrači maksimalno spremni i motivisani za ovu utakmicu, te da jedva čekaju da istrče na teren.

On je rekao da će fudbaleri Sarajeva probati iskoristiti šanse koje im se ukažu na ovoj utakmici.

"Učinit ćemo sve da pokažemo dobru igru i ostvarimo pozitivan rezultat. Razlika u kvaliteti dvije ekipe je evidentna, ali psihološka prednost je na našoj strani zato što igramo prvu utakmicu na domaćem terenu", rekao je Uščuplić.

Naglasio je da je ovo praznik fudbala, te da je Sarajevo ostvarilo cilj plasmanom u play-off, ali i da je ubijeđen kako FK Sarajevo može napraviti nešto u duelu sa Borussijom.

Kapiten FK Sarajevo Amer Dupovac je istakao kako su svi igrači spremi i da željno očekuju utakmicu.

"Igračima je san da zaigraju ovako veliku utakmicu. Sretni smo što predstavljamo BiH. Dat ćemo svoj maksimum i pružiti što bolju partiju na terenu", rekao je Dupovac.

Na konferenciji za novinare obratio se i direktor Sarajeva Dino Selimović koji je čestitao stučnom štabu i igračima na ostvarenim rezultatima.

"Očekujemo pun stadion. Štampano je blizu 30.000 ulaznica. Fan zona za gostujuće navijače bit će na Skenderiji odakle će uz pratnju policije krenuti ka stadionu. Ne očekujemo probleme, jer je Sarajevo dosad nebrojeno puta pokazalo gostoprimstvo", rekao je Selimović.

Glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić je rekao da je ovo specifičan događaj za MUP KS, jer u posljednje vrijeme nisu "imali priliku osiguravati utakmice na ovako visokom nivou". Istakao je da je napravljen plan za osiguranje utakmice a policija je spremna da energično i brzo interveniše ukoliko se za to ukaže potreba.

"O gostujućim navijačima koji dolaze dobili smo informacije od Interpola. Većina ih je koji solidno navijaju i ne prave probleme. No, među njima je jedan broj 'rizičnih' navijača na koje ćemo obratiti posebnu pažnju", rekao je Nefić.