Previše i za njega
45

Majstorija Messija obilazi svijet, nije ga spriječio ni povrijeđeni igrač na zemlji

N. K.
Trenutak kada je Messi naišao na povrijeđenog rivala (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Messi naišao na povrijeđenog rivala (Foto: Screenshot)
Argentinski nogometaš Lionel Messi (36) na otvaranju sezone MLS-a sjajnom partijom vodio je Inter Miami da pobjede rezultatom 2:0 nad Real Salt Lakeom.

Za Beckhamov klub debitovao je i Messijev prijatelj Luis Suarez, a upravo su dvojica bivših saigrača iz Barcelone odigrali akciju nakon koje je Diego Gomez postigao drugi gol Miamija.

Messi je već u šestoj minuti izazvao ovacije kada se dvojice protivnika riješio tako što je jednom gurnuo loptu kroz noge, a potom je u novoj akciji namjestio prvi gol sezone u MLS-u.

Hit na društvenim mrežama postao je njegov naredni majstorski potez kada je pred kraj prvog poluvremena u naletu s desne strane prošao protivnika i krenuo prema sredini.

Međutim, na ivici šesnaesterca naišao je na protivničkog igrača koji se povrijeđen previjao na travi, a onda je uslijedila Messijeva magija.

Povrijeđenog protivnika je prošao tako što ga je prebacio potkopanom loptom, potom se riješio još jednog rivala, ali mu je onda treći ušao u šut.

Posljednji veliki potez Messi je izveo na kraju susreta kada je u dugom trku donio loptu u opasnu zonu odbijajući nalete protivnike te onda dodao Suarezu koji je potom asistirao za gol.