Nakon novog poraza Wolfsburga
0

Magath priznao: Borit ćemo se za opstanak

Totalsport
Felix Magath (Foto: AFP)
Felix Magath (Foto: AFP)
Nakon teškog poraza u Bremenu od 4-1, trener njemačkog prvaka iz 2009. godine Felix Magath priznao je da će se Wolfsburg do kraja sezone boriti za opstanak u Bundesligi.

Dva gostujuća poraza, od Augsburga 2-0, te od Werdera 4-1, te domaći remi s Mainzom 2-2 vrlo je slab učinak Wolfsbruga u zadnja tri kola Bundeslige, a to je u nedjelju priznao i trener "vukova" Felix Magath.

"Sada je potpuno jasno da nam predstoji borba za opstanak. Igramo jako loše u gostima, a tako je bilo i u Bremenu gdje smo u odbrani, posebno nakon prvog gola Werdera, pravili velike greške i omogućili protivniku da bez problema dolazi do prilika za pogotke. Morat ćemo puno raditi kako bi sve te detalje u našoj igri popravili", izjavio je Magath.

Zimska pauza dobro će doći ekipi, a Magath je najavio i dovođenje pojačanja u zimskom prijelaznom roku.

"Već u predsezoni bilo je jasno da je potrebna temeljita obnova ekipe, a sada mislim da će nam za taj posao trebati znatno više vremena. Moramo pokušati u prijelaznom roku pronaći dva ili tri igrača koji će donijeti čvrstinu ekipi i efikasniji napad",najavio je Magath koji se nada kako bi u redove Wolfsburga mogao pristići i hrvatski napadač, Ivica Olić, koji je nezadovoljan malom minutažom u Bayernu.