Nogomet
0

Löw: Ne bojim se za Španiju, otići će na Svjetsko prvenstvo

Totalsport
Joachim Low (Foto: AFP)
Joachim Low (Foto: AFP)
Zbog dva uzastopna domaća remija (Francuska i Finska) u neočekivane probleme je upala nogometna reprezentacija Španije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

U grupi I vodeća je Francuska s 10 bodova, dok Španija ima dva manje, a ujedno će ovog utorka popularni Tricolori igrati domaći meč protiv aktuelnih svjetskih i evropskih prvaka, te mogućom pobjedom mogu pobjeći na ogromnih pet bodova prednosti.

Joachim Löw, selektor Njemačke, ne boji se za Španiju, odnosno, nije pobornik teze da bi Španci mogli kiksati nakon godina i godina uspjeha.

"Ne bojim se za njih, bit će oni na Svjetskom prvenstvu garantirano", rekao je Nijemac za francuski L'Equipe i nastavio:

"Možda je Španiji ugroženo prvo mjesto, no i ako ne budu prvi Španci imaju dodatne kvalifikacije koje će sigurno proći. Oni i dalje mogu biti najbolji kada je najpotrebnije i zato ne sumnjam kako će u pravom trenutku napraviti ključni korak prema Brazilu. I dalje su jaki, bez obzira na taj remi protiv Finske. Pa, svakom se dogodi..."