Marca
0

Luka Modrić bi trebao danas postati igrač Real Madrida

Totalsport
Luka Modrić (Foto: AFP)
Luka Modrić (Foto: AFP)
Najutjecajniji madridski i španski sportski dnevnik, Marca, objavio je u broju od četvrtka da će Luka Modrić danas tokom dana, tačnije u idućih nekoliko sati, konačno postati nogometaš madridskog Reala.

Na svojoj naslovnici Marca je donijela veliki naslov o nogometnom tržištu koje bi trebalo eksplodirati u iduća 24 sata. Kao glavni protagonisti navedeni su Modrić (iz Tottenhama u Real), Javi Martinez (Athletic Bilbao – Bayern), Alex Song (Arsenal – Barcelona) i Fernando Llorente (Athletic Bilbao – Arsenal ili Manchester United).

Kad je u pitanju Modrić, Marca piše da su se Tottenham i Real Madrid dogovorili oko transfera. Londonski Premierligaš još uvijek zadržava stvar iz taktičkih razloga, dok ne osigura Modrićevu zamjenu, i to u vidu Portugalca Joaa Moutinha ili Francuza Yanna M'Vile.

Marca piše da će Modrić potpisati četverogodišnji ugovor i igrati za godišnju neto-plaću od 4,5 miliona eura. Dosad je u Tottenhamu, navodi isti izvor, igrao za oko 2,5 miliona eura neto, te odbio ponudu kluba sa stopostotnom povišicom.

Također je odbio ponudu PSG-a koji je za njega bio spreman platiti 40 miliona eura odštete, te mu godišnje platiti 5,3 miliona eura neto. Njegova je želja od početka, navodi Marca, bio samo Real, makar će u Madridu zarađivati najslabije od triju raspoloživih opcija.

Svoj je trenutak, ako je vjerovati Marci, napokon dočekao, odnosno dočekat će ga tokom današnjeg dana, 16. augusta.

Vezani članci