Nogomet
80

Luis Garcia se družio s fanovima u Vijećnici, ljubitelji nogometa ga pozdravili himnom Liverpoola

Piše: D. B.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Proslavljeni španski nogometaš Luis Garcia danas je u sarajevskoj Vijećnici predstavio trofej Lige prvaka, a potom se družio s novinarima i fanovima.

Nakon konferencije za medije održane povodom dolaska trofeja Lige prvaka, ambasador ovog događaja Luis Garcia je izdvojio vrijeme za fanove s kojim je kratko razgovarao, fotografisao se i dijelio autograme. Fanovi su ga pozdravili pjevanjem himne Liverpoola "You'll Never Walk Alone". Nešto ranije je i zaigrao nogomet na obližnjem terenu sa slijepom i slabovidnom djecom, kao i mališanima koji treniraju nogomet u školi Valter.

Njegov dolazak u glavni grad BiH je privukao veliku pažnju, što uopće ne čudi s obzirom na bogatu karijeru koju je imao. Luis Garcia je počeo u Sant Gabrielu i Barceloni, a potom je 1997. godine zaigrao za prvi tim Katalonaca. Tokom karijere je nastupao za Valladolid, Toledo, Tenerife, Atletico Madrid, Liverpool, Racing Santander, Panathinaikos, Pueblu, UNAM, Atletico Kolkatu i Central Coast Marinerse, a nosio je i dres reprezentacije Španije.

Dio atmosfere sa današnjeg druženja u Vijećnici i na nogometnom terenu prenosimo vam fotografijama i videom.