Dirljive scene
44

Luis Diaz se prvi put sreo s ocem nakon kidnapovanja, emocije prštale na sve strane

N. M.
Luis Diaz u zagrljaju s ocem (Foto: Twitter)
Luis Diaz u zagrljaju s ocem (Foto: Twitter)
Zvijezda engleskog Liverpoola Luis Diaz stigao je danas u Kolumbiju na okupljanje nogometne reprezentacije svoje zemlje, a tom prilikom se i prvi put sreo s ocem Manuelom Diazom nakon njegovog kidnapovanja.
Podsjećamo, Luis Manuel Diaz je skupa sa suprugom Cilenis Marulandom otet u subotu 28. oktobra od Sjeverne ratne fronte (ELN), koju su američka vlada i Evropska unija proglasili terorističkom organizacijom.

Majka nogometaša Liverpoola oslobođena je jako brzo istog dana, a otac je proveo 13 dana u zarobljeništvu prije nego su ga gerilci pustili.

Na Twitteru se danas pojavio jako emotivan video susreta oca i sina, prilikom kojeg su emocije prštale na sve strane. Vidi se kako Diaz u suzama grli svog oca dok su u istoj prostoriji prisutni i ostali članovi porodice i prijatelji.

Inače, u međuvremenu je kolumbijska policija potvrdila je prošle sedmice uhapsila četiri člana kriminalne skupine Los Primos (Rođaci).

S reprezentacijom Kolumbije će Diaz u petak dočekati Brazil u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2025. godine, dok će pet dana poslije gostovati Paragvaju.

Trenutno je Kolumbija petoplasirana u južnoameričkim kvalifikacijama sa šest bodova iz četiri meča, a na SP će se direktno kvalificirati čak šest od deset mogućih reprezentacija.