Nogomet
49

Lugušić i Baždarević: Neka koševski spektakl označi renesansu u bh. fudbalu

Piše: Edin Isanović
Enver Lugušić i Mehmed Baždarević (Foto: Klix.ba)
Enver Lugušić i Mehmed Baždarević (Foto: Klix.ba)
Uoči vječitog sarajevskog derbija grad je uvijek podijeljen na bordo i plavu boju. Tako će biti i u stručnom štabu reprezentacije BiH. Selektor Mehmed Baždarević, kao bivši igrač Željezničara, navijat će za Plave sa Grbavice, dok će Enver Lugušić, trener golmana u državnom timu, sa istom količinom emocija podržavati Sarajevo.

Koševski spektakl je za selektora "utakmica nad utakmicama" u bh. prvenstvu.

"Očekujem dobar meč na našem najvećem stadionu. Drago mi je da vječiti derbi može odlučiti o naslovu prvaka.Također, očekujem fer i sportsko nadmetanje i neka pobijedi bolji. Svi znaju koliko meni znači Željezničar. Isto tako, svi znaju da sam uvijek respektovao FK Sarajevo. Neka ova utakmica bude početak renesanse bh. fudbala. Vjerujem da će navijači oba tima biti na nivou i poslati lijepu sliku u svijet. Neka to bude istinski praznik fudbala", kazao je za Klix.ba Baždarević.

Dakako, uspjeh u derbiju donosi injekciju samopouzdanja i potvrdu snage. Svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu u BiH očekuju viteško nadmetanje na Koševu. Enver Lugušić, nekadašnji golman tima sa Koševa, očekuje kvalitetan dvoboj.

"Vjerujem da će gledatelji imati šta da vidje. Željezničar je dobro igrao na proljeće sa mladim timom i težit će da to nastavi i protiv ljutog rivala. S druge strane, Sarajevo ima nešto iskusniju ekipu i nekoliko izuzetno kvalitetnih pojedinaca. Svi imaju svoje adute koje će pokušati iskoristiti. Naravno, ja sam bivši čuvar mreže Bordo tima i jasno je da su simpatije na strani koševskog premijerligaša. Također, uvijek sam poštovao komšije sa Grbavice. Ono što je zanimljivo jeste da su golmani oba kluba Matej Delač i Marjan Antolović sjajno branili u posljednjim utakmicama. Bili su možda i najbolje karike u timu. To je dalo dodatni poticaj njihovim saigračima i za očekivati je da i u subotu budu na visokom nivou“, kazao je za naš portal Lugušić.