Nogomet
3

Locatelli nakon gola u derbiju: Još nisam svjestan, zabio sam najboljem golmanu svijeta

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što je svojim pogotkom odlučio derbi između Milana i Juventusa, u centar pažnje stigao je Manuel Locatelli, tinejdžer Milana rođen 8. januara 1998. godine.

Locatelli je u 65. minuti odličnim udarcem savladao Buffona i pogodio za Milanovih 1:0 što se na kraju ispostavio kao konačan rezultat. Mladom Locatelliju je sinoćnji nastup za seniorski tim Milana bio ukupno osmi nastup u dresu voljenog kluba i uopće u zvaničnim utakmicama u seniorskom pogonu. Ipak, sinoć nije postigao prvi, nego drugi gol za Milan pošto se u strijelce upisao i u pobjedi nad Sassuolom u 7. kolu Serije A.

"Još nisam svjestan šta sam uradio. Postigao sam gol najboljem golmanu svijeta i smjestio nas na samo dva boda iza lidera tabele. Ovaj gol posjećujem svima; mojoj porodici, mom djedu i baki, mojim ujacima i rođacima koji su navijači Juventusa, ali danas su navijali za Milan. Moja tajna? Ne znam. Ja sam također i sretan. Moram nastaviti ovako, ali uvijek čvrsto za nogama na zemlji. Ovaj gol posvećujem i predsjedniku Silviju Berlusconiju koji me želio u seniorskom timu. Ne mogu dočekati da vidim snimak gola", kazao je Locatelli nakon meča.

Tinejdžer je svojim pogotkom smjestio Milan na drugo mjesto tabele sa samo dva boda manje od Juventusa. Na pitanje šta misli o poništenom golu Miralema Pjanića, Locatelli je kazao: "Ne znam da li je bio gol ili ne, to nije moje da govorim."

Iako su savladali Juventus, Locatteli ne smatra da je njegov tim automatski i konkurent za titulu. Pred Milanom je velika borba.

"Dobili smo bitku, ali ne i rat. Moramo ići utakmicu po utakmicu", kazao je 18-godišnji junak Milana.