Premiership
63

Liverpool slavio na gostovanju kod Crystal Palacea

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Liverpoola savladali su Crystal Palace u gostima rezultatom 2:0 u drugom kolu engleskog Premiershipa.

Gosti su dominirali od početka do kraja susreta i pravo je čudo kako nisu slavili ubjedljivije.

Prvo veliko uzbuđenje vidjeli smo u 23. minuti kada je Salah šutirao s ivice kaznenog prostora, ali je lopta prošla tik preko prečke.

Samo dvije minute kasnije domaćin je mogao povesti. Townsend se namjestio i šutirao sa 25 metara, ali je uzdrmao samo prečku.

Liverpool je do vodstva stigao u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Sakho je srušio Salaha u kaznenom prostoru i arbitar Oliver je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator penala bio je Milner.

Liverpool je nastavio sa napadima, ali Keita u dva navrata nije bio precizan, te Salah još jednom.

Milivojević je u 54. minuti dobio priliku izvesti slobodan udarac sa dvadesetak metara. Lijepo je prebacio živi zid, ali je Alisson sjajnom paradom spasio svoj gol.

Sve nade domaće ekipe za pozitivan rezultat pale su u vodu u 76. minuti. Nakon kontre Salah je išao sam na Henneseyja, Wan-Bissaka ga je srušio s leđa i Oliver mu je pokazao direktan crveni karton.

U finišu susreta Hennesey je još jednom čudesno intervenisao nakon Salahovog šuta glavom.

U 90+3. minuti Crystal Palace je imao korner, domaći igrači su krenuli po izjednačenje, ali su iz kontre primili pogodak. Salah je asistirao Maneu koji izlazi sam na Henneseyja, zaobilazi ga i šalje loptu u prazan gol za konačnih 2:0.