Ponovo sami na vrhu
61

Liverpool ponovo nije blistao, ali se pišu vrijedna tri boda protiv Ahmedhodžićevog Sheffielda

D. P.
Liverpool nije briljirao, ali je ponovo slavio (Foto: EPA-EFE)
Liverpool nije briljirao, ali je ponovo slavio (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola ponovo nisu briljirali, ali su uspjeli savladati posljednjeplasirani Sheffield United rezultatom 3:1 i tako se ponovo osamostaliti na vrhu tabele Premier lige.
Liverpool u posljednje vrijeme niže pobjede izborene teže od očekivanog i golovima u završnoj fazi susreta, a tako je bilo i danas kada je na Anfieldu gostovao tim kojeg svi već vide u drugom rangu takmičenja.

Nije se dugo čekalo na prvi gol na utakmici. Igrao se 17. minut kada je Darwin Nunez "ni kriv ni dužan" doveo Liverpool u vodstvo, nakon što ga je hrvatski golman Ivo Grbić napucao loptom prilikom ispucavanja iz svog prostora. Lopta je završila u mreži.

No, do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao, a onda u 58. minuti šok na Anfieldu. Gus Hamer je glavom pokušao vratiti loptu u peterac, a ona pogađa u nogu mladog Conora Bradleya i završava u mreži Liverpoola. Bilo je to poravnanje za muk na Anfieldu.

Redsi nisu imali mnogo prilika i pritisak u igri je rastao, a onda trenutak magije Alexisa Mac Allistera u 76. minuti vrijedan velika tri boda. Šampion svijeta s Argentinom je uhvatio strahovit volej s dvadesetak metara i zakucao loptu u mrežu Sheffielda.

Liverpool je do kraja mirno čuvao vodstvo i u 90. minuti sve riješio golom glavom kojeg postiže Cody Gakpo nakon sjajne asistencije Andyja Robertsona s lijeve strane.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, tako da je Liverpool ponovo skočio na čelo tabele s dva boda više od Arsenala i tri više od Manchester Cityja. Sheffield United je ostao usamljen na dnu tabele, a za goste je svih 90 minuta sasvim dobro odigrao naš Anel Ahmedhodžić.

Rezultat i strijelci:

Liverpool - Sheffield United 3:1 (Nunez 17', Mac Allister 76', Gakpo 90' / Bradley autogol 58')

Tabela: