Europa liga
0

Liverpool bez šansi poražen 1-0

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši madridskog Atletica na svom su Vicente Calderon stadionu svladali Liverpool 1-0 u prvoj polufinalnoj utakmici Europa lige.

U susretu iz kojeg se mnogo toga neće pamtiti valja istaknuti da se sve najvažnije dogodilo već u uvodnom dijelu dvoboja, tačnije u devetoj minuti kada je Diego Forlan s(p)retno postigao jedini gol na utakmici.

Proboj Josea Manuela Jurada s lijeve strane rezultirao je ubačajem pred gol Pepea Reine. Do lopte je stigao Forlan čiji udarac glavom nije bio prijetnja, no ponovno se Urugvajac dokopao lopte između Kyrgiakosa i Carraghera, te ju uspio gurnuti prema mreži gostujuće momčadi i zabiti gol vrijedan prednosti pred revanš koji će se 29. aprila igrati na Anfieldu.

Bila je ovo još jedna blijeda predstava Liverpoolove momčadi koja nije niti jednom zaprijetila golu domaćina. Jedino što su napravili, napravili su iz ofsajda u 18. minuti utakmice. Tada je, naime, Yossi Benayoun pogodio za izjednačenje koje je odmah i poništeno.

Kao i ta akcija i sve ostale u Liverpoolovoj režiji bile su za brzi zaborav. Nije niti Atletico briljirao, daleko od toga, no svoj su dio posla napravili...

Europa liga, polufinale, prva utakmica:

Atletico Madrid - Liverpool 1-0 (Forlan 9)