Drugo kolo
22

Liga prvaka se nastavlja večeras: Dedić igra protiv Španaca, Napulj domaćin spektakla

N. K.
Amar Dedić (Foto: FC Red Bull Salzburg)
Amar Dedić (Foto: FC Red Bull Salzburg)
Drugo kolo Lige prvaka počinje večeras sa osam utakmica koje se igraju širom Evrope, a najzanimljivije bit će na stadionu "Diego Armando Maradona" u Napulju gdje će igrati Napoli i Real Madrid.

Obje ekipe su slavile u prvom kolu. Napoli je pobijedio Bragu na gostovanju rezultatom 2:1, dok Real bio bolji od Union Berlina u Madridu s minimalnih 1:0.

Kraljevi su u Italiju doputovali bez četvorice povrijeđenih igrača (Alaba, Courtois, Guler i Militao), dok će Napoli biti bez Gollina, Juana Jesusa i Rrahmanija. Ako je vjerovati tradiciji, Real je bliži pobjedi budući da u četiri međusobna duela ima tri pobjede uz jedan neriješen ishod.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić igra novu utakmicu sa svojim Salzburgom, a ovaj put će Red Bull Areni ugostiti Real Sociedad.

Salzburg je odlično startovao u Ligi prvaka pobjedom 2:0 u gostima kod Benfice, dok je Sociedad u prvom kolu remizirao s Interom (1:1). Ova dva kluba su se ranije sastala 2018. godine u nokaut fazi Evropske lige, a tada je u narednu rundu prošao austrijski tim ukupnim rezultatom 4:3.

Sve večerašnje utakmice bit će u direktnom televizijskom prijenosu na kanalima Arene Sport.

Parovi:

Salzburg - Real Sociedad 18:45

Union Berlin - Braga 18:45

Kopenhagen - Bayern 21:00

Inter - Benfica 21:00

Lens - Arsenal 21:00

Manchester United - Galatasaray 21:00

Napoli - Real 21:00

PSV - Sevilla 21:00