Nogomet
0

Liga prvaka: Barcelona lovi osminu finala

Klix.ba
Susreti posljednjeg šestog kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D na rasporedu su večeras, a derbi se igra na Nou Campu, gdje aktualni evropski prvak Barcelona dočekuje njemački Werder.

Barceloni je za plasman u osminu finala neophodna pobjeda, pa je trener Frank Rijkaard za vikend odmarao svoga najboljeg igrača Ronaldinha. Već duže vrijeme van terena su Eto i Messi, a unatoč problemima s gležnjem vjerovatno će nastupiti Markez.

U drugom susretu A-grupe engleski Chelsea dočekuje bugarski Levski. Englezi su sigurni u prolazak dalje, a pobjedom bi osigurali prvo mjesto.

U B-grupi sigurni putnici u osminu finala su Bayern i Inter, a Italijani bi pobjedom u Munchenu mogli Bavarcima preoteti vrh. Portugalskom Sportingu je u Lisabonu protiv moskovskog Spartaka dovoljan i bod za nastavak natjecanja u Kupu UEFA-e.

Engleski Liverpool i holandski PSV već su osigurali prolazak dalje u C-grupi. Liverpool gostuje kod Galatasaraya, koji se ovom utakmicom oprašta od Evrope. U drugom susretu u grupi PSV u Eindhovenu dočekuje Bordeaux, koji će natjecanje nastaviti u Kupu UEFA.

U D-grupi Roma na Olimpijskom stadionu za prolazak treba pobjedu ili remi protiv vodeće ekipe u grupi, Valencije. Mogući poraz Rimljana može iskoristiti ukrajinski Šahtjar, koji bi slavljem protiv Olimpiacosa u Atini kao drugi u grupi išao dalje. Grci bi, s druge strane, pobjedom preskočili Ukrajince na trećem mjestu i plasirati se u Kup UEFA.