Ostavlja bez daha
15

Leicester ima novi trening centar: Impozantno zdanje vrijedno 110 miliona eura

K. H.
Novi trening centar Leicester Cityja (Foto: Twitter)
Engleski prvoligaš Leicester City predstavio je novi trening centar u koji će useliti za Božić, a nakon dvije godine rada ovaj objekat vrijedan nešto manje od 110 miliona eura jedan je od najboljih u čitavoj Velikoj Britaniji.

Prema pisanju medija iz Engleske, preko bivšeg Golf kluba "Park Hill" nalazi se 21 teren za treniranje, uključujući 14 terena u punoj veličini.

Zgrade u srcu kompleksa su nazvane po bivšem vlasniku ovog kluba i njegovoj kompaniji, pa se tako središnja administrativna zgrada i zgrada u kojoj se nalazi medicinsko osoblje zove zgrada "Vichai Srivaddhanaprabha". U njoj se sada nalazi sav sadržaj za nogometaše i osoblje, kao i restoran te prostorije za rekreaciju.

[TWITTER]1341367891896070144[/TWITTER]

Dominantna kupola nazvana "King Powe Centar", a u njoj se također nalaze teren s umjetnom travom i prostor za medijski sadržaj. Leicester će u ovaj trening centar useliti u četvrtak.

"Ovo je 'radno' područje i bit će nam od velike pomoći u pripremama utakmice. Tereni izgledaju nevjerovatno i mnogo će pomoći našim igračima", rekao je trener Lisica Brendan Rodgers.

Leicester je u prošlom kolu pobijedio Tottenham rezultatom 2:0 na gostujućem terenu, a oni se trenutno nalaze na drugom mjestu na tabeli sa 27 osvojenih bodova, četiri manje od Liverpoola koji je na prvom mjestu.