Pecnuo Katalonce
30

Legendarni Uli Hoeness Barcelonu nazvao "finansijskim umjetnicima" pa pohvalio Salihamidžića

H. H.
Uli Hoeness i Hasan Salihamidžić (Foto: Sky Sport)
Uli Hoeness i Hasan Salihamidžić (Foto: Sky Sport)
Počasni predsjednik Bayerna Uli Hoeness (70) ponovio je čvrst stav da vjeruje da će napadač Robert Lewandowski ostati u Minhenu. Legendarni as poslao je i žestoku poruku Barceloni koja želo dovesti Poljaka u svoje redove.

Hoenessu nije jasno kako su Katalonci, uprkos velikom dugu koji se mjeri u milijardama, u mogućnosti dovesti Lewandowskog.

"Očito su finansijski umjetnici koji, uprkos velikom teretu duga, ipak pronalaze banku koja im daje novac. Iskreno, ne mogu to shvatiti", kazao je Hoeness.

Mediji su ranije objavili da je Barcelona povećala ponudu za Lewandowskog na 40 miliona eura uz bonuse od pet miliona eura. Ugovor 33-godišnjeg poljskog reprezentativca traje do 30. juna 2023, a Lewandowski je više puta izjavio da želi napustiti Bayern.

Hoeness je pohvalio i rad sportskog direktora Hasana Salihamidžića, koji je osigurao veliki transfer Sadia Manea iz Liverpoola.

"Hasan je bio vrlo zaposlen tokom ljetne pauze i mislim da će Julianu Nagelsmannu osigurati jako dobru ekipu za narednu sezonu", izjavio je Hoeness.