Izazvao mnogo pažnje
28

Legendarni Rivaldo otkriva: Ronaldo bi mogao biti prevaren za novac u Saudijskoj Arabiji

K. H.
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Rivaldo (51) u intervjuu za španski Mundo Deportivo govorio je, između ostalog, i u odlasku Cristiana Ronalda u Saudijsku Arabiju, gdje je postao najplaćeniji igrač svijeta s ugovorom od 200 miliona eura po sezoni.

Ipak, kaže da igrači ponekad budu prevareni u Saudijskoj Arabiji, s obzirom na to da se tamo vodi zatvoren život, ali nije previše detaljisao kada je govorio o toj temi. Ipak, to nije promijenilo činjenicu da je ovakva izjava privukla veliku pažnju.

"Igrači ponekad budu prevareni s velikim ugovorima koje potpišu u Saudijskoj Arabiji, ali tamo se vodi zatvoren život i nogomet nije lagan kao što se misli", kaže Rivaldo i dodaje:

"Nogometaš može prolaziti fazu razočarenja ili čak razmišljati o promjeni, ukoliko novac koji dobija nije dovoljan za sretan život. Za njega i za nogomet bilo bi dobro da se vrati u Real i završi karijeru."

Nakon toga, rekao je da navijači ne mogu očekivati da Ronaldo igra na nivou na kojem je igrao kada je imao 25-26 godina.

"Navijači moraju shvatiti da od njega ne mogu tražiti da igra kao kada je imao 25-26 godina, ali on i dalje može pomoći klubu u osvajanju trofeja", rekao je Rivaldo.

Također je dodao kako smatra da je Ronaldova djevojka Georgina Rodriguez nezadovoljna životom u Saudijskoj Arabiji i da ona insistira na njegovom povratku u Evropu.