Brazilski majstor
6

Legendarni Rivaldo govorio o Pjaniću i njegovom eventualnom transferu u Barcelonu

F. Z.
Rivaldo (Foto: EPA-EFE)
Rivaldo (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Barcelone i reprezentacije Brazila - Rivaldo vjeruje kako Barcelona u ovom trenutku ne bi trebala razmišljati o dovođenju Miralema Pjanića u svoje redove.

Najbolji igrač svijeta 1999. godine kaže kako je Pjanić dobar nogometaš, ali da se klub treba fokusirati na sadašnjost, a ne na potencijalne transfere.

"Kruže glasine da je Barcelona zainteresovana za dovođenje Miralema Pjanića iz Juventusa i uprkos tome što je on dobar igrač, mislim da bi se klub trebao više fokusirati na sadašnjost i ono što ih čeka u nastavku ove sezone", poručio je Rivaldo u kolumni za Betfair i dodao:

"Bit će vremena za razmišljanje o transferima, posebno što jedni moraju otići da bi drugi došli i klub treba osigurati da ne stvori preveliku ekipu i tako ostavi neke igrače bez prilike da igraju utakmice. Juventus je zainteresovan za potencijalnu razmjenu Pjanića i Arthura Mela i naravno, mislim da bi Brazilac bio fantastično pojačanje za Juventus zbog toga što je igrač svjetske klase. Mislim ipak da bi trebao ostati u klubu, jer je mlad i došao je nedavno. Uskoro će potvrditi da zaslužuje mjesto u prvoj ekipi i počet će da pokazuje svoj potencijal."

Podsjetimo, španski i italijanski mediji već danima pišu kako Barcelona želi Pjanića u svojim redovima. Juventus bi volio dovesti Arthura Mela, ali Brazilac koji ima ugovor do 2024. godine i otkupnu klauzulu od 400 miliona eura ne želi napustiti Camp Nou. Ugledni italijanski novinar i "ekspert za transfere nogometaša" na Starom kontinentu - Gianlcua Di Marzio kaže kako osim Barcelone Pjanića u svojim redovima žele vidjeti i PSG, ali i Chelsea.