Sve spremno za dolazak
5

Legenda Reala prodaje Mbappeu grandioznu vilu u Madridu, cijena je "sitnica" za Francuza

H. H.
Mbappe i Ramos su igrali skupa dvije sezone u PSG-u (Foto: EPA-EFE)
Mbappe i Ramos su igrali skupa dvije sezone u PSG-u (Foto: EPA-EFE)
Kako piše El Chiringuito, Sergio Ramos je kontaktirao Kyliana Mbappéa i ponudio mu kupovinu vile koju posjeduje sjeverno od Madrida.
Španski defanzivac, koji se vratio u Sevillu, igrao je dvije godine sa napadačem PSG-a, koji bi ovog ljeta trebao da se pridruži Realu.

Mbappé još nije formalizirao svoj dolazak u Real Madrid, ali čini se da više nema sumnje u to. U glavnom gradu Španije svi se već spremaju da ga dočekaju, a navodno je Ramos ponudio da Mbappéu proda vilu koju posjeduje sa svojom suprugom Pilar Rubio.

Ogromna rezidencija nalazi se u Moraleji, luksuznom kvartu u gradu Alcobendas, dvadesetak kilometara sjeverno od Madrida. Područje je to poznato po velikim golf terenima, privatnim školama, obezbjeđenju i bogatim vlasnicima iz svijeta sporta, medija, politike i zabave kao što su David Beckham, Ronaldo i Karim Benzema.

Kuća Sergija Ramosa izgrađena je na parceli od 2.500 kvadratnih metara. Svojim prefinjenim uređenjem nudi veliki komfor, sa dva bazena (jedan otvoreni i jedan zatvoreni), kino salom, igralištem sa barom i salom za fitnes.

Španski defanzivac koji se prošlog ljeta vratio u Sevillu traži 6 miliona eura za vilu, a ta suma ne bi trebala predstavljati problem za Kyliana Mbappéa.

Podsjetimo, Marca je jučer objavila da je Mbappe potpisao ugovor s Kraljevima još prije dvije sedmice, te će za 132 dana i službeno postati novi igrač madridskog kluba.

Bonus za potpisivanje bit će manji od 130 miliona koliko mu je Real nudio prvobitno prije dvije godine, a vjeruje se da će dobiti oko 60 miliona eura bonusa.

Osim toga, plata će mu biti u rasponu od 15-20 miliona eura neto po sezoni, što je daleko manje od 32 miliona eura koliko je imao u PSG-u.