Sjajan početak
6

Legenda Juventusa se izvinila Morati: Bio je treća opcija iza Džeke i Suareza

H. H.
Španac je na tri meča ove sezone postigao isto toliko golova (Foto: EPA-EFE)
Španac je na tri meča ove sezone postigao isto toliko golova (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Juventusa Marco Tardelli izvinio se napadaču Stare dame Alvaru Morati zbog sumnje koju je iskazao kada je Španac potpisao za najslavniji italijanski klub.

Tardelli je u kolumni za italijansku La Stampu napisao da je Morata bio tek treći izbor Juventusa i to nakon što su propali transferi Edina Džeke i Luisa Suareza.

"Andrea Pirlo strpljivo pokušava sastaviti trkaći automobil, čak i bez Ronalda i Dybale, ali je pronašao Alvara Moratu koji vadi kestenje iz vatre. Želio bih reći nekoliko riječi o Morati. Dječak koji je stigao u Torino prije nekoliko godina, možda nije dovoljno cijenjen. Vratio se, bez da je ostavio značajan trag u italijanskom prvenstvu. Pred kraj prelaznog roka, kada su propali transferi Džeke i Suareza, Morata je stigao i sada je u modi kao treći izbor. Mnogi, uključujući i mene, mislili su da on nije bio pravi napadač za ovaj Juventus. Dobar igrač, ali ništa više. Demantovao nas je ili barem mene. Svojom vedrinom i poniznošću i prije svega svojim golovima. Bravo Alvaro, izvinjavam se", napisao je čuveni veznjak Juventusa.

Tardelli je dres torinskog giganta nosio punih deset sezona, između 1975. i 1985. godine te je osvojio sve što se može osvojiti u klupskom nogometu. Također, s reprezentacijom Italije bio je prvak svijeta 1982. godine na Mundijalu u Španiji.

Podsjetimo, Morata je u Juventus stigao na posudbu iz Atletico Madrida, a Jorgandžije će za ovu sezonu dobiti 10 miliona eura.

Nakon isteka posudbe Juventus će imati dvije opcije. Prva je otkup ugovora za 45 miliona eura, a druga je produženje posudbe za dodatnih 10 miliona. Nakon te druge posudbe Juve bi ga mogao kupiti za 35 miliona.

Morata je već igrao u Juventusu od 2014. do 2016. godine kada je na 93 nastupa u svim takmičenjima postigao 27 pogodaka. Ovu sezonu Španac je počeo sjajno i na tri meča u svim takmičenjima isto toliko puta je tresao mreže.