Ponosan, a beskoristan
4

Legenda Juventusa bijesna na Pogbu, Francuz je novim potezom ponizio sve navijače i saigrače

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Legenda Italije i Juventusa Marco Tardelli imao je vrlo oštre kritike na račun Paula Pogbe i to nakon što se ovaj francuski nogometaš pojavio na skijanju i "sav ponosan" te fotografije objavio na društvenim mrežama.

Francuz se vratio u Juventus iz Manchester Uniteda kao slobodan igrač tokom ljeta prošle godine, no još uvijek nema upisan zvaničan nastup. U Juventusu su bili bijesni u augustu kada je Pogba odbio operaciju meniskusa odlučivši se za konzervativni tretman, no mjesec dana kasnije se predomislio jer je shvatio da nema napretka.

Zbog toga je propustio i Svjetsko prvenstvo u Kataru, a još uvijek se nije priključio ekipi i nije upisao nijednu minutu na terenu, za to vrijeme, dok je Juventus u velikoj krizi, redovno se oglašava na društvenim mrežama, pokazuje kako uživa u životu i naravno, iritira navijače ovog kluba.

"Pogba nije igrao od aprila 2022. godine, kada je još bio u Manchester Unitedu. On je sada problem za Juventus, ne znamo kada će se vratiti ni šta planira uraditi sa sobom. Pogba odlazi na skijanje dok se njegovi saigrači bore s velikim problemima. Ne ide na operaciju kada klub traži, nego samo kada on odluči, jer je htio igrati na Mundijalu", smatra legendarni Tardelli i dodaje:

"Sada je on veliki problem i klub to mora što prije riješiti. Cijela ova situacija također pokazuje kako je Juventus klub bez jasne odeje u svom općem smjeru. Allegri mora preuzeti situaciju, nije moguće da igrača poput Pogbe imate na spisku zaposlenih, jer njegovo ponašanje prema saigračima također nije fer i mene lično nervira."

Juventus je trenutno na sedmoj poziciji na tabeli sa 29 osvojenih bodova, a da im nije oduzeo 15 bodova, sada bi bili na na drugoj poziciji.