Čeka poziv
0

Legenda Bayerna ponovo "udarila" na Salihamidžića: Još uvijek me nije pozvao da mi zahvali

H. H.
Foto: Twitter / montaža
Foto: Twitter / montaža
Lothar Matthäus se smatra glavnim kritičarem Bayerna, a aktualni analitičar televizijske mreže Sky ne libi se iznijeti svoje mišljenje, kako u dobrim tako i u lošim trenucima. Jedan od najvećih njemačkih igrača svih vremena "bacio" je čudnu strelicu protiv Hasana Salihamidžića.
Iako mu je odao priznanje što je doveo Sadia Manéa na Allianz Arenu, Matthäus je "udario" Salihamidžića iz drugog razloga.

"Hasan Salihamidžić zaslužuje pohvale koje je s pravom dobio posljednjih dana zbog potpisivanja ugovora sa svjetskom zvijezdom kao što je Sadio Mané", napisao je Matthäus u svojoj kolumni za Sky, ali i dodao sljedeće, nešto što se ubrzo protumačilo kao udar na Salihamidžića:

"Još uvijek me nije nazvao telefonom da mi zahvali na iskrenim čestitkama na ovoj operaciji. Bilo bi mi drago kada bi uskoro ponovo nazvao moj broj", dodao je Matthäus, koji je objasnio zašto želi da ga Salihamidžić nazove i pokaže zahvalnost.

"Kada sam s pravom kritikovao njega i njegovu transfer politiku ili druge odluke posljednjih mjeseci, moj telefon je redovno zvonio", naglasio je Matthäus, koji smatra da sada ne bi trebalo biti drugačije:

"Ne bi bilo loše zahvaliti se na mojim komplimentima. Bilo bi super da je Hasan podigao slušalicu i to ne samo kada mu se nešto ne čini kako treba", zaključio je legendarni as Bayerna.