Zanimljiv detalj
4

Legenda Atletica otkrila najveću slabost Diega Simeonea: Ponekad "proguta" ponos

H. H.
Filipe Luis je proveo osam sezona među Jorgandžijama (Foto:Twitter)
Filipe Luis je proveo osam sezona među Jorgandžijama (Foto:Twitter)
Filipe Luis ušao je u historiju kao jedan od najboljih lijevih bekova u historiji Atlético Madrida, a intervjuu za brazilski portal O Jogo govorio je i o treneru Diegu Simeoneu.
Brazilski nogometaš je igrao za Jorgandžije u dva navrata između 2010. i 2014. godine, odnosno 2015. i 2019. godine te vrlo dobro poznaje popularnog Chola koji je najzaslužniji za nevjerovatan progres kluba iz Madrida u protekloj deceniji.

Luis je i pored svih vrlina koje posjeduje ekscentrični Argentinac otkrio da ima i slabost kada je u pitanju ophođenje prema igračima.

"Na svakom treningu tražio je maksimum, uvijek traži maksimum od svih, ali nije baš dobar u ophođenju s ljudima. Nije mu lako povezati se s igračima. Teško mu je razumjeti lične karakteristike igrača, ali s vremena na vrijeme 'proguta' ponos", rekao je nogometaš Flamenga, koji ipak izutetno cijeni bivšeg trenera:

"Simeone vjeruje u ono što radi. Jedanaestorica igrača moraju marljivo raditi i on može promijeniti taktiku usred igre, vrlo se dobro prilagođava protivniku. Ponekad sam želio da imamo više posjeda, ali šta da kažem? Za Atletico je najbolji trener koji postoji."

Tridesetpetogodišnji defanzivac vratio se 2019. godine u domovinu u redove Flamenga, a u karijeri je još nastupao za Chelsea, Deportivo La Corunu, Real Madrid B, Rentistas, Ajax i Figueirense.

U dresu Atletico Madrida odigrao je ukupno 240 utakmica i postigao je devet golova.