Dijeli prvo mjesto
145

Leđa mu gledaju Ronaldo i Messi: Džeko na vrhu liste najefikasnijih veterana Evrope

D. P.
Džeko dijeli prvo mjesto sa Suarezom i Vardyjem (Foto: Transfermarkt)
Džeko dijeli prvo mjesto sa Suarezom i Vardyjem (Foto: Transfermarkt)
Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko igra u sjajnoj formi nakon prelaska iz Rome u Inter pa je tako na vrhu liste najefikasnijih nogometaša u najjačim ligama u Evropi.

Specijalizovani portal Transfermarkt objavio je podatak o broju golova veterana u najjačim ligama Evrope. U obzir su uzeti svi igrači koji imaju 34 ili više godina, a koji nastupaju u elitnim rangovima nogometa u Engleskoj, Italiji, Španiji, Njemačkoj i Francuskoj.

Džeko je u Seriji A postigao sedam golova ove sezone, a na istom učinku su Jamie Vardy iz Leicestera i Luis Suarez iz Atletico Madrida.

Jedan pogodak manje postigao je Marseilleov Dimitri Payet, a na broju od pet golova su Radamel Falcao, Domenico Criscito i Iago Aspas.

Po četiri pogotka postigli su Cristiano Ronaldo, Olivier Giroud i Pedro i pomenuti trojac zaključuje Top 10 u ovoj kategoriji.

Osim Ronalda i još nekoliko velikana koji su na listi, u leđa Edinu Džeki gleda i Lionel Messi (34), koji još uvijek čeka na ligaški prvijenac u dresu PSG-a ove sezone.