Nogomet
1

Le Championnat: Hat-trick Ibrahimovića u pobjedi PSG-a

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši PSG-a vratili su bodovnu razliku na prvenstvenoj tabeli ispred Monaca na sigurnih pet bodova prednosti. PSG je u najranijoj nedjeljnoj utakmici Le Championnata slavio kod Toulousea s 4-2.

Zlatan Ibrahimović ponovno je bio najbolji igrač susreta, a ovoga mu je puta dosta pomogao i Argentinac Ezequiel Lavezzi. Bivši napadač Napolija najprije je izborio najstrožu kaznu u 32. minuti, koju je potom u 1-0 pretvorio švedski reprezentativac.

Činilo se da će se na odmor krenuti s minimalnom prednošću Parižana, no Wissam Ben Yedder je osigurao svojoj ekipi izjednačenje u pretposljednjoj minuti. Ettiene Didot je sjajno nabacio s desne strane na drugu stativu, gdje je Ben Yedder još ljepše iz voleja pospremio loptu u mrežu gostujuće ekipe.

No, 11 minuta u nastavku bilo je dovoljno da PSG ponovno povede, te 12 novih da udvostruči vodstvo. Začetnik akcije za 2-1 bio je Ibrahimović, koji je dodao loptu do Blaisea Matuidija, a ovaj istu proslijedio do Lavezzija koji snažno puca i pogađa za 2-1. Ibrahimović je nešto kasnije glavom pogodio za 3-1, no domaćin se nije predao.

Ben Yedder je smanjio svega četiri minute nakon toga i to usljed pogreške Thiaga Motte koji je loptu vratio prema svom kaznenom prostoru, ali u noge francuskom nogometašu.

PSG je ipak u završnici stigao do još jednog pogotka i to nakon još jednog jedanaesterca. Ibrahimović je pucao s 20-ak metara, a lopta je u ruku u kaznenom prostoru pogogila Syllu. Šveđanin je ponovno bio siguran realizator za kompletiranje hat-tricka na utakmici.

Le Championnat, 26. kolo:

Toulouse – PSG 2-4 (Ben Yedder 44, 72, 89 / Ibrahimović 32-11m, 68, Lavezzi 56)

Redoslijed: 1. PSG 61, 2. Monaco 56, 3. Saint-Etienne 45, 4. Lille 45 (-1), 5. Marseille 43...