Nogomet
6

Laštro potpisao za Mladost Doboj-Kakanj na dvije godine

Piše: O. T.
Mensur Mušija i Neven Laštro (Foto: FK Mladost DK)
Mensur Mušija i Neven Laštro (Foto: FK Mladost DK)
Ekipa Mladost Doboj-Kakanj potpisala je ugovor na dvije godine sa 27-godišnjim štoperom Nevenom Laštrom, saopćeno je iz kluba.

Laštro u Mladost dolazi iz mostarskog Zrinjskog, a ovaj igrač ima ogromno premijerligaško iskustvo koje će sigurno pomoći Mladosti u ambicijama da se zadrže u vrhu tabele. Pored Zrinjskog Laštro je nastupao još za Široki Brijeg, Travnik, Busovaču, Suhopolje i Kreševo.

U prošloj sezoni Laštro je nastupio u 25 ligaških utakmica za Zrinjski pri čemu je u 24 navrata odigrao cijeli meč te na kraju osvojio titulu prvaka BiH.

''U klub sam stigao preko direktora Enesa Bistrivode. Poslije neuspjele avanture u inozemstvu želio sam ostati u Bosni i Hercegovini. Mladost se nametnula kao idealan izbor. Klub je sjajno organizovan, žele dodatno ulagati i napredovati, kako igrački tako i infrastrukturalno. Ovo je projekat koji mi se sviđa", rekao je Laštro u prvoj izjavi za zvaničnu stranicu kluba.

Nakon Aladina Šišića i Dejana Maksimovića ovo je treći igrač kojeg je ekipa Mladosti dovela u posljednjih 20 dana.

Mladost je sa 13 osvojenih bodova u sedam odigranih kola BHT Premijer lige trenutno druga ekipa na tabeli sa tri boda manje od Zrinjskog i jedina je neporažena ekipa u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ekipa Ibre Rahimića skupila je tri pobjede i četiri remija.