"Crveni vragovi" već pregovaraju
49

Lampard karijeru nastavlja u Manchester Unitedu?

Totalsport
Frank Lampard (Foto: AFP)
Frank Lampard (Foto: AFP)
Dugogodišnji zaštitni znak Chelseaja, vezni nogometaš Frank Lampard (34), karijeru bi na ljeto mogao nastaviti u redovima Manchester Uniteda.

Nakon potvrde Lampardovog agenta Stevea Kutnera da će njegov klijent na kraju sezone napustiti Stamford Bridge, engleski mediji počeli su sa nagađanjima koja će mu biti sljedeća destinacija.

Trenutno se najviše u tom kontekstu spominje Manchester United, čiji menadžer Sir Alex Ferguson ima visoko mišljenje o Lampardu i vjeruje da je uprkos poznim igračkim godinama sposoban igrati na najvišem nivou.

Malo je vjerovatno da bi do transfera moglo doći već u januara, kada bi United morao platiti i odštetu, ali ukoliko igrač ostane zdrav na ljeto bi moglo doći do realizacije posla.

Navodi se kako su predstavnici "crvenih vragova" već stupili u kontakt sa Lampardovim agentom, kao i još jedan premierligaški i dva neengleska kluba.

Dres Chelseaja Lampard nosi od 2001. godine kada je stigao iz West Hama, a iako je želio ostati u klubu, uprava mu je odbila ponuditi željeno višegodišnje produženje. Ove je sezone dobio priliku u samo 12 premierligaških susreta, ali je pritom postigao čak šest golova.