Nogomet
34

Lahm na poziciji lijevog beka, Boateng ukoren

FENA
Philipp Lahm
Philipp Lahm
Kapiten njemačke nogometne reprezentacije Philipp Lahm igrat će na poziciji lijevog beka u uvodnom meču EP-a protiv Portugala, umjesto na desnoj strani terena gdje obično nastupa, izjavio je selektor Joachim Löw koji je ukorio Jeroma Boatenga zbog noćnog izlaska uoči puta u Poljsku.

Ovo neće biti prvi put da Lahm mijenja poziciju, a na EP-u prije četiri godine i na poluvremenu je mijenjao stranu terena.

"Trener me je stavio na tu poziciju i ja poštujem njegovu odluku. Na ranijim turnirima sam pokazao da mogu tu igrati", kazao je njemački kapiten.

Löw još nije odlučio da li će na desnoj strani biti Jerome Boateng ili mladi Lars Bender, koji je inače vezni igrač.

"Dobro je za nas što će Philipp igrati na lijevoj strani. Na desnoj strani prva alternativa je Jerome Boateng, ali se i Lars Bender na treningu pokazao kao dobar izbor za tu poziciju", kazao je Löw.

Njemačka odbrana nije pokazala veliku sigurnost u proteklih par mjeseci, a krajem maja Nijemci su od Švicarske primili pet golova, prenosi Reuters.

No, Löw je uvjeren da će zadnja linija njegove ekipe zaustaviti brze Portugalce.

"Imam povjerenja u svoju odbranu. Bit ćemo mnogo bolji nego protiv Švicarske", kazao je 52-godišnjak.

Löw je dodao da nije zadovoljan zbog noćnog izlaska Boatenga u Berlinu, samo sat prije odlaska ekipe u Poljsku, ali je naglasio da izmjene u odbrani nisu povezane s tim.

Njemačke novine objavile su nekoliko fotografija na kojima je Boateng koji se u hotelu kasno navečer sastao s prijateljima.

"Ne sviđa mi se to što se dogodilo tokom vikenda. To sam rekao i njemu i igračima. Istina, imali su slobodno, ali to je bila noć između nedjelje i ponedjeljka", kazao je Löw.

Trostruki evropski prvaci u grupnoj fazi još će igrati protiv Holandije i Danske.