Nogomet
13

Kup BiH: Olimpic razmontirao Čelik, pobjeda Veleža protiv Viteza

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U terminu od 15:00 sati odigrano je pet susreta osmine finala Kupa BiH. Olimpic je savladao Čelik, Velež je bio bolji od Viteza, Borac je slavio protiv Rudara u Prijedoru, Mladost Doboj Kakanj je poražena od Zvijezde, a utakmica Metalleghe-BSI Jajce - Mladost Velika Obarska završena je bez golova.

Velež - Vitez 2:0

Rođeni su na svom terenu dočekali Vitez i poveli već u 9. minuti golom Hebibovića. Isti je igrač povisio na 2:0 golom u 43. minuti.

U nastavku utakmice je bilo nekoliko prilika, ali ne i golova. Ostalo je 2:0 za Velež, koji je ovom pobjedom napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Kupa BiH.

Olimpic - Čelik 4:0

U susretu Olimpica i Čelika na Otoci vukovi su poveli iz penala golom Smajića u 20. minuti. U 34. minuti je na 2:0 povisio Pandža. Stijelac trećeg gola za Olimpic bio je Muharemović u 40. minuti utakmice. To je bio rezultat prvog poluvremena na Otoci.

U nastavku utakmice je Olimpic nastavio dominirati na terenu, a novi gol postignut je u 59. minuti. Drugi put se na listu strijelaca upisao Muharemović, koji je ovog puta pogodio iz slobodnog udarca. Tim rezultatom je utakmica završena, a Olimpic je jednom nogom u četvrtfinalu. Teško je vjerovati da Čelik može napraviti čudo u revanšu u Zenici.

Rudar Prijedor - Borac 0:1

U duelu Rudara i Borca publika je u Prijedoru gol vidjela u 43. minuti. Postigao ga je Jović za vodstvo gostiju iz Banje Luke. Ispostavilo se da je to i jedini gol na utakmici, koji je bio dovoljan Borcu za važnu gostujuću pobjedu i prednost uoči revanša u Banjoj Luci.

Metalleghe-BSI Jajce - Mladost Velika Obarska 0:0

Utakmica je završena bez golova, a putnik u četvrtfinale bit će odlučen u revanšu.

Mladost Doboj Kakanj - Zvijezda 0:1

Gol vrijedan pobjede Zvijezda je postigla u sudijskoj nadoknadi utakmice nakon što su domaći zaradili isključenje. Tim iz Gradačca ima minimalnu prednost uoči revanša na svom terenu.