Pomoć za Božovića
173

Krunićev dres iz duela s Islandom prodat na aukciji, 6.000 KM ide za liječenje mladog golmana

E. B.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Potpisan dres Radeta Krunića u kojem je postigao dva pogotka protiv Islanda prodat je na aukciji za 6.000 KM, a novac ide za liječenje mladog golmana Miloša Božovića.

Aukcija je trajala do 26. marta, a kompanija Symphony je kupila dres za 6.000 KM koje su donirane Milošu Božoviću, nekadašnjem golmanu juniorske ekipe Fudbalskog kluba Slavija koji je na utakmici 2014. godine doživio tešku povredu glave.

Nakon ove aukcije iz kompanije Symphony su poručili:

"Od svog osnivanja 2007. godine pa do danas, kompanija Symphony je dosegla globalni nivo sa više od 650 zaposlenih, te predstavlja sinonim za najviši standard kvalitete pri kreiranju tehnoloških rješenja i proizvoda. Sada već preko 15 godina, Symphony uspješno gradi inženjerske centre i kulturu na balkanskom tržištu u Sarajevu, Banjoj Luci, Beogradu, Novom Sadu, Skoplju i Nišu, a sarađuje sa Fortune 500 firmama i nekim od najvećih svjetskih brendova u tehnološkom, energetskom, zdravstvenom i retail sektoru.

Kao kompanija, Symphony je na misiji da inspirira i djeluje na rast i razvoj svojih uposlenika, lokalnih zajednica u kojima djeluje i klijenata. Između ostalih, u posljednjoj godini su aktivno sarađivali sa SOS Dječijim selima i Jericho fondacijom kroz različite aktivnosti usmjerene ka razvoju njihovih štićenika i stipendista. Najnovija u nizu aktivnosti koje su podržali je humanitarna aukcija organizirana od strane Nogometnog saveza BiH gdje je bio ponuđen potpisan dres našeg reprezentativca i dvostrukog strijelca na utakmici protiv Islanda Radeta Krunića.

Za Symphony ova aukcija je bila više od prilike da posjeduje dio nacionalne sportske historije. Bila je to prilika da podrže liječenje Miloša Božovića, bivšeg golmana koji je na utakmici 2014. godine pretrpio ozbiljnu povredu glave. Milošev otac, Aleksandar, također je bivši golman, a njihova porodica je važan dio naše lokalne nogometne zajednice već godinama", poručili su iz kompanije Symphony.

Svi oni koji su u prilici da pomognu uplate za liječenje Miloša Božovića mogu izvršiti na tekući račun broj 562-012-815-030-2396 kod NLB banke ili uplatom na IBAN broj: A3956201281150302590, primalac Aleksandar (Sreta) Božović, Akademika Petra Mandića 48, 71123 Sarajevo.