Zvanično
29

Kovačić potpisao za City i uzeo "težak" broj na dresu nakon odlaska zvijezde

D. P.
Kovačić je stigao da zamijeni Gundogana (Foto: Manchester City)
Kovačić je stigao da zamijeni Gundogana (Foto: Manchester City)
Vijest koja se dugo najavljivala, upravo je dobila zvaničnu potvrdu. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić novi je igrač Manchester Cityja.

Kovačić (29) zamijenio je dres Chelseaja za onaj novog prvaka Evrope, Manchester Cityja. Sjajni hrvatski veznjak već neko vrijeme ima dogovor s Građanima, a sada je sve kompletirano nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor.

City je na svojim zvaničnim stranicama objavio potvrdu finalizacije posla koji će ga koštati 29 miliona eura, bez uračunatih bonusa s kojima bi ova cifra mogla biti znatno veća.

Kovačić u City stiže na vrlo težak zadatak, a to je da naslijedi Ilkaya Gundogana, koji je prešao u Barcelonu. Dosadašnji Pepov "kapitalac" nosio je broj osam na leđima, a upravo je njegovu osmicu zadužio Kovačić.

"Ovo je za mene briljantan potez. Svako ko je gledao ovu ekipu pod vodstvom Guardiole, zna koliko su dobri. Za mene su najbolji na svijetu. To kažu i sami trofeji, ali također na terenu, oni su najbolja ekipa na svijetu", rekao je Kovačić nakon potpisa ugovora.

Kovačić je tako zacementirao svoje mjesto na čelu najskuplje plaćenih hrvatskih nogometaša u karijeri. Ukupno su njegovi klubovi izdvojili više od 120 miliona u transferima.