Bivši golman Sarajeva
74

Kovačević o pregovorima sa Zvezdom: Imam veliku želju da branim u Ligi prvaka

S. G.
Vladan Kovačević je za medije otkrio kako je obavio prvu rundu pregovora sa predstavnicima Crvene zvezde koja bi rado željela da ga vidi među stativama.
"Imao sam priliku da razgovaram sa ljudima iz Crvene zvezde. Poslije tog razgovora, ništa više. Da li bi Zvezda bila za mene prava opcija? Ja bih pristao da idem u Zvezdu, jer će igrati Ligu prvaka. Zvezda je Zvezda, njen poziv uvijek prija, ali poslije prvog razgovora ništa se više nije desilo", rekao je Kovačević za ATV.

Bivši golman Sarajeva je sa velikim uspjehom ove sezone branio za poljski Rakow sa kojim je mimo svih očekivanja osvojio titulu prvaka ove zemlje.

Podsjetimo, Kovačević je odlučio da promijeni sportsko državljanstvo jer je želio dres reprezentacije BiH zamijeni onim Srbije.

Međutim, iz FIFA-e mu je stigao hladan tuš u vidu pravila koje mu to neomogućava.

Razlog je taj što je Kovačević sa 21 godinom nastupao za mlade Zmajeve, a u tom trenutku nije imao pravo nastupa za naše istočne komšije.

Ovaj golman je svoje prve korake napravio u banjalučkom Željezničaru odakle je stigao u Sarajevo, a sa Bordo timom je osvojio dva naslova prvaka, kao i dva Kupa naše zemlje.