Nogomet
12

Kosorić: Kada igrate za Želju svaka utakmica je bitna

FENA
Aleksandar Kosorić (Foto:Nedim Grabovica/Klix.ba)
Aleksandar Kosorić (Foto:Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fudbaleri Željezničara savladali su ekipu Viteza s 3:0 u prijateljskom meču odigranom na pomoćnom terenu stadiona ''Grbavica'' u Sarajevu, a kapiten "plavih" Aleksandar Kosorić vjeruje da je ekipa ispunila očekivanja i zahtjeve trenera Edisa Mulalića.

"Mislim da smo uradili sve što je šef struke tražio od nas. Kada igrate u Želji svaka utakmice je bitna, pa tako i ova. Uspjeli smo pobijediti bez primljenog gola što je jako dobro, a popravili smo i realizaciju u odnosu na prošle susrete", rekao je Kosorić nakon utakmice.

Iako je poražen s 3:0, tim Viteza je bio ravnopravan protivnik do samog finiša utakmice. Gosti su u prvom poluvremenu pri vodstvu Željezničara od 1:0 imali nekoliko odličnih prilika za izjednačenje, ali nisu uspjeli savladati odbranu Željezničara.

Kosorić ističe da je Vitez odlična ekipa koja može izboriti opstanak u Premijer ligi BiH.

"Vitez je odlična ekipa koju vodi dobar trener. Imaju iskusne igrače koji igraju dobro, tako da vjerujem da u drugom dijelu sezone mogu izboriti opstanak u društvu najboljih. Današnji susret nije bio lagan", naglasio je Kosorić.

Željezničar će u narednom periodu imati dva treninga dnevno u Sarajevu, gdje će igrači većinom raditi na kondiciji, a zatim će ekipa otputovati u tursku Antaliju i odigrati prijateljske mečeve protiv timova iz Slovačke, Danske i Ukrajine.

U nastavku sezone Željezničar će u prvom meču odmjeriti snage sa Širokim Brijegom, a Kosorić naglašava da se ekipa priprema za taj meč.

"Napredujemo iz dana u dan, podižemo nivo forme i sve su misli usmjerene ka prvom meču protiv Širokog Brijega. Svi smo zadovoljni jer pripreme idu kako smo planirali", zaključio je Kosorić.