Nogomet
23

Mulalić: U nedjelju igramo za Bogdanovića, dao je maksimum za Željezničar

Piše: D. B.
Željezničar će u 18. kolu Premijer lige BiH na stadionu Grbavica ugostiti ekipu Viteza. Bit će to posljednja utakmica u jesenjem dijelu prvenstva, a uoči susreta su se novinarima obratili šef stručnog štaba Edis Mulalić i nogometaš Emir Hodžurda.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Željezničar ne dočekuje ekipu Viteza u kompletnom sastavu, što zbog povreda, što zbog suspenzija.

"Sezona je duga, imali smo najkraću pauzu od svih ekipa u ligi, to se odrazilo na stanje igrača. Sastav nam diktiraju povrede. Bogdanović je operisao koljeno i neće biti u kombinaciji. Nadamo se da neće biti duga pauza. Nedjeljnu utakmicu ćemo igrati za njega. On je pravi momak i dao je maksimum za Željezničar, podrška mu puno znači. Osim njega, Đelmić je suspendovan na dvije utakmice, a rovit je Kokot. Da li će igrati u nedjelju, vidjet ćemo. Stokić je također suspendovan", izjavio je Mulalić.

Mnogi igrači Plavih, koji su nosioci igre, tokom sezone odigraju ogroman broj utakmica jer nastupaju i za reprezentaciju BiH, a vrlo često se s reprezentativnih okupljanja vraćaju povrijeđeni.

"Damir Sadiković je došao iz reprezentacije povrijeđen, događalo nam se to i u prošlosti s Kerimom Memijom i Amirom Hadžiahmetovićem, koji su nosioci igre. Previše je to utakmica za te mlade igrače. Igrači Želje igraju u tri reprezentacije, drugi nemaju taj problem. Naši igrači koji vode igru odigraju veliki broj utakmica, to ne mogu izdržati ni igrači engleske Premierlige. Hvala Bogu da imamo reprezentativce, ali je utakmica previše", istakao je trener Željezničara.

Edis Mulalić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Edis Mulalić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Posljednji protivnik u ovoj polusezoni je Vitez, a u klubu s Grbavice očekuju pobjedu.

"Protiv Viteza očekujemo da privedemo polusezonu kraju. Ekipa Viteza u posljednje vrijeme igra dobro, remizirali su sa Širokim i kvalitetni su. Danas ćemo ih detaljno analizirati, moramo se čuvati kontre. Imaju dobrog trenera i pojedince. Međutim, mi znamo naš cilj", rekao je Mulalić.

On je zadovoljan igrom ekipe, ali je realizacija problem.

"U posljednja tri kola igra nije bila loša, sve ide u dobrom smjeru. U posljednjih pet kola smo primili samo jedan gol. Imali smo dosta zicera u nekoliko utakmica, ali smo na kraju strahovali. Da smo imali 'killera', bilo bi 10 ili 13 bodova više. Ne možete objasniti igraču šta da radi sam na petercu. Radili smo završnice na treningu, ali vjerovatno ima pritiska. Radimo na tome da ispravimo. Sjetimo se često Bajića, koji bi sigurno dao 10 ili 12 golova", dodao je šef stručnog štaba FK Željezničar.

Neki novi igrači već treniraju na Grbavici, tako da se očekuju pojačanja.

"Željezničar je veliki klub, mnogi se nude. Zimska pauza je oskudna s igračima. Novi igrači treniraju s nama, vidjet ćemo da li nas mogu pojačati", jasan je bio Mulalić.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Povrijeđenog Bogdanovića odlično je zamijenio Emir Hodžurda.

"Želim pohvaliti Hodžurdu koji je dobro zamijenio Bogdanovića. Nadam se da će ostati s nama, pokazao je kvalitet. Dok nije igrao, šutio je i čekao šansu, koju je sada iskoristio", izjavio je Mulalić.

Emir Hodžurda (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Emir Hodžurda (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Potom se novinarima obratio i Hodžurda.

"Svjesni smo šta nas očekuje. Želimo u posljednjem kolu pobijediti, raspoloženje je dobro, ali bi bilo bolje da smo pobijedili u Bijeljini. Nema vremena da tugujemo, dolazi Vitez i idemo na pobjedu. Fali nekoliko igrača, ali vjerujem da će momci s klupe opravdati povjerenje", rekao je defanzivac Plavih.

Još uvijek nije poznato da li će tokom zime napustiti Grbavicu.

"Mislim da je to sada manje bitno. Razgovarat ćemo o tome poslije vikenda. Ja sam dijete ovog kluba, lako ćemo se dogovoriti za sve ostalo", završio je Hodžurda.

Utakmica Željezničar - Vitez se igra u nedjelju od 13:00 sati.