Igrači mu vjeruju
34

Kontroverzni Becali zabranio vakcinaciju u klubu: Prije bih uzeo pištolj i pucao sebi u glavu

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kontroverzni vlasnik FCSB-a, bivše Steaue iz Rumunije - George Becali, jedan je od onih koji se protivi cijepljenju i takvo mišljenje prenio je na sve uposlenike kluba, a kako kaže, prije bi uzeo pištolj sa stola nego primio vakcinu protiv koronavirusa.

U razgovoru za medije iz Rumunije Becali je istakao da je igračima rekao kako vakcina protiv koronavirusa nije dobra te da svi oni znaju da, kada on kaže nešto u tom stilu, onda "govori istinu".

"Kada bih na stolu imao pištolj ili vakcinu, radije bih uzeo pištolj i pucao sebi u glavu. Moji igrači znaju da, kada im ja kao predsjednik kažem da nešto nije dobro, onda govorim istinu. Nema ništa od vakcinacije u mom klubu", rekao je Becali i nastavio:

"Igrači vole da me slušaju. Nisam tjerao nikoga ni u mojoj porodici da se vakciniše, a svi su odustali kada sam im ispričao ovu metaforu s pištoljem."

Mediji u Rumuniji pišu da su dva igrača ovog kluba zaražena koronavirusom te da neće konkurisati za narednu utakmicu, ali kao i kod ostalih nogometaša, vjerovatno nemaju jače simptome i po isteku izolacije trebali bi se priključiti ostatku tima.

Jasno je da ovakav kontroverzan stav vlasnika FCSB-a neće naići na pozitivne reakcije u javnosti, no on je upravo i poznat po tome da često iznosi mišljenja koja nisu popularna u društvu.