Nogomet
3

Kompletirano drugo kolo turnira "Igraj fudbal, živi život"

Klix.ba
Danas je odigrano drugo kolo turnira ''Igraj fudbal, živi život'' na kojem su Željezničar i Sarajevo ubilježili poraze, dok je Olimpic u odličnoj partiji savladao Maribor. Najbolju utakmicu su odigrali Rijeka i Vojvodina, Novosađani su prvi došli u prednost, da bi se Riječani probudili u nastavku i deklasirali Vojvodinu sa 6:1.

HNK RIJEKA (RIJEKA) - FK VOJVODINA (NOVI SAD) 6:1

Na otvaranju drugog kola HNK Rijeka je deklasirala Vojvodinu sa 6:1. Riječani su u utakmicu ušli veoma loše, pa tako na samom startdu dobivaju rezultatski deficit, odnosno Vojvodina preko Vemića stiže do vodstva od 1:0. Nakon toga podjednaka igra obje ekipe sa nekoliko odličnih prilika na obje strane, ali Riječani su bili spretniji pa preko Mikulice stižu do poravnanja, što je bio i krajnji rezultat poluvremena.

U drugi dio susreta Riječani ulaze furiozno, u potpunosti razvaljuju odbranu protivnika, i prikazuju nam najjepšu utakmicu do sada na turniru. Kovač je bio maestralan, te je u svega dvadesetak minuta postigao svoj hat-trick, te doveo svoju ekipu u prednost od tri gola razlike, odnosno rezultat je glasio 4:1. Do kraja susreta Vlizlo i Čeliković su se potrudili da još povećaju prednost svoje ekipe, prvo je Vlzlo zabio peti gol za svoj tim, dok je Čeliković postavio konačni rezultat utakmice 6:1.

FK OLIMPIC (SARAJEVO) - NK MARIBOR (MARIBOR) 2:0

Druga utakmica na turniru je donijela fudbal na europskoj razini, a Olimpic je u tom susretu bio bolji te slavio pobjedu od 2:0 nad Mariborom. Olimpic na startu dolazi do vodstva, odnodno odlično otvara meč, pa tako Bukva matira Cajnkoa koji je nakon šuta ovog mladog igrača bio nemoćan. Do kraja poluvremena dobra igra na obje sttrane, mnogo napada, i lijepih poteza ali bez promjene rezultata.

U drugo poluvrijeme obje ekipe su ušle oprezno, većinom se igralo na sredini terena. Maribor je pokušavao preko krila doći do šanse za poravnanje, dko su Vukovi čekali svoju priliku za kontranapad da probaju podići svoje vodstvo. To im pred kraj susreta i uspjeva kada Buljugić postiže gol za vodstvo od 2:0, i time stavlja tačku na ovu utakmicu.

FK ŽELJEZNIČAR (SARAJEVO) - FK CRVENA ZVEZDA (BEOGRAD) 0:1

Treća utakmica današnjeg programa turnira ''Igraj fudbal, živi život'' je donijela jednu jako tvrdu utakmicu u kojoj su Beograđani slavili pobjedu nad Plavima sa Grbavice. Zvezda je utakmicu otvorila odlično, i tako u prvim minutama Mihajlović pogađa kasnije će se ispostaviti za pobjedu nad Željo. Do kraj poluvremena obje ekipe su igrale korektno i oprezmo, bez nekih velikih izleta prema naprijed.

Drugo poluvrijeme nam je donijelo nekoliko uzbuđenja na obje strane, ali to je bilo sve nažalost, jer nismo vidjeli pogodak kako na jednoj tako i na drugoj strani, pa je Mihajlovićev gol odlučio ovu utakmicu.

FK SARAJEVO (SARAJEVO) - FK BUDUĆNOST (PODGORICA) 1:2

U posljednjoj utakmici na današnjem programu turnira ''Igraj fudbal, živi život'' snage su odmjerili Sarajevo i Budućnost, a rezultat na kraju utakmice je glasio 2:1 u korisT Podgoričana.

U prvom poluvremenu smo vidjeli dva odlična pogotka, prvo je Woonderkind Sarajeva, Nedim Hadžić, sjajno zatresao mrežu gostiju, da bi Vukčević Igor malo poslije toga donio poravnanje svojoj momčadi. Do kraja poluvremena momčad Budućnosti je bila bolji protivnik, pa su Podgoričani svoju odičnu igru krunisali novim pogotkom, strijelac je bio Dušan Bakić. Tako je Budućnost preokretom stavila tačku na ovaj period igre.

Nakon fenomenalnog prvog poluvremena uslijedilo je zatišje, pa je tako drugo poluvrijeme proteklo bez većih uzbuđenja, te se utakmica završila sa rezultatom iz prvog poluvremena, odnosno ostalo je 2:1 za Budućnost.

TABELE

Grupa A

FK CRVENA ZVEZDA 4 boda FK OLIMPIC 4 boda FK ŽELJEZNIČAR 3 boda

NK MARIBOR 0 bodova

Grupa B

FK BUDUĆNOST 4 boda FK SARAJEVO 3 boda HNK RIJEKA 3 boda FK VOJVODINA 1 bod

Stadion Otoka

HNK Rijeka - FK Vojvodina 6:1 NK Maribor - FK Olimpic 0:2 FK Željezničar - FK Crvena Zvezda 0:1 FK Budućnost - FK Sarajevo 2:1

LISTA STRIJELACA:

Nedim Hadžić (FK Sarajevo) 4 gola Sebastijan Kovač (HNK Rijeka) 3 gola Stefan Mihajlović (FK Crvena Zvezda) 2 gola Vukčević Igor (FK Budućnost) 2 gola