Napadač Slobode
73

Komazec uoči derbija sezone sa Stupčanicom: Nema kalkulacija, idemo na pobjedu

N. K.
Komazec je miljenik navijača Slobode (Foto: FK Sloboda)
Komazec je miljenik navijača Slobode (Foto: FK Sloboda)
Sloboda je u nedjelju pobijedila Zvijezdu golom Nikole Komazeca u 82. minuti utakmice. Bio je to drugi uzastopni gol Komazeca u protekle dvije utakmice, a oba gola bila su ključna da Sloboda osvoji bod u Srebreniku, a potom tri boda na Tušnju.
Zahvaljujući tim bodovima izabranici Zlatana Nalića imaju određenu komociju pred izuzetno važnu utakmicu u narednom kolu kada će odmjeriti snage sa Stupčanicom.

Junak susreta protiv Zvijezda, iskusni Komazec smatra da je njegova ekipa mogla odigrati na višem nivou, ali da su na kraju najvažniji osvojeni bodovi.

"Fantastičan završetak utakmice, zaista. Možda u toku utakmice nismo bili na našem nivou. Bili smo daleko od svog kvaliteta, ali opet na kraju je najvažniji rezultat. Mi imamo svoj cilj, mislim da se šampion postaje i kada se igra loše. Ne mogu reći da smo mi loše igrali, ali nismo pokazali onakvu partiju kakvu zapravo možemo. Mislim da igru možemo zaboraviti, pobjeda je najbitnija i tri boda. Nastavljamo borbu dalje i do prvog mjesta", izjavio je Komazec koji je najavio da će Crveno-crni u Olovu tražiti puni plijen.

"Igramo protiv ekipe koja je druga na tabeli. Tu nema kalkulacija, idemo tamo da pobijedimo. Mi ovdje imamo velike igrače koji su igrali na velikom nivou i sigurno je da zaslužuju igrati Wwin ligu. Mi naredno ekipu idemo da se namećemo i da osvojimo tri boda", rekao je Komazec.