Ne uklapa se
11

Kolašinac nakon mjesec dana u velikom problemu, otkriveno šta je trener zapravo želio

K. H.
Sead Kolašinac (Foto: Twitter)
Sead Kolašinac (Foto: Twitter)
Početak karijere Seada Kolašinca u Marseilleu nije bajan, a novinar francuskog RMC-a Florent Germain tvrdi da trener ovog kluba Jorge Sampaoli nema povjerenje u novog lijevog beka tima.

Kolašinac je krajem januarskog prijelaznog roka raskinuo ugovor s Arsenalom i ubrzo nakon toga postao novi igrač Marseillea, a iako je najavljen kao veliko pojačanje u ovom timu, za sada se nije pokazao kao takav jer nije ni dobio previše prostora za igru.

Navodi se da je Sampaoli u svoj tim želio dovesti Nicolasa Tagliafica iz Ajaxa, no umjesto njega čelnici su mu je dovela Seada Kolašinca, a za kojeg se kaže da se ne uklapa u njegov sistem igre.

"Sampaoli nema povjerenje u svoje bekove ove sezone. Da je doveo Tagliafica ove zime, promijenio bi sistem, no došao je Kolašinac u koga trener nema povjerenja", rekao je Germain.

Kolašinac je za Marseille debitovao u pobjedi protiv Angersa, kada je odigrao 63 minute, a igrao je još u porazu od Clermonta te 15 minuta u meču protiv Metza. Dobio je šansu i u finišu susreta protiv Troyesa u gostima kada je Marseille remizirao rezultatom 1:1.