Nogomet
16

Koji igrači će napustiti, a koji pojačati Manchester City?

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
S obzirom na vodstvo Chelseaja na vrhu tabele Premiershipa, Manchester City ove sezone najvjerovatnije neće osvojiti nijedan trofej. Britanski mediji već spekulišu koji će to igrači napustiti, a koji pojačati City u narednim mjesecima, budući da rukovodstvo kluba ima velike apetite za narednu sezonu.

Na izlaznim vratima Cityja je jedan od najboljih igrača u proteklim godinama, Yaya Toure. Za njega je zainteresovan milanski Inter koji će tražiti da ovaj veznjak smanji svoja mjesečna potraživanja ukoliko želi prelazak u Seriju A.

Kapiten bosanskohercegovačke reprezentacije Edin Džeko je imao prosječnu sezonu u Cityju, navode britanski mediji. Stoga će City gledati da proda Džeku u narednim mjesecima. Njegova zamjena bit će Wilfried Bony, koji je doveden u zimskom prelaznom roku.

Aleksandar Kolarov je također jedan od igrača koji nisu zadovoljili čelnike Cityja, a za sada nema indicija gdje bi srbijanski igrač mogao igrati naredne sezone.

Slična situacija je i u slučaju Stevana Jovetića, crnogorskog napadača iza kojeg je loša sezona u kojoj je igrao po sistemu toplo-hladno.

Kao potencijalna pojačanja za City britanski mediji navode ova imena: Paul Pogba (Juventus), Jack Wilshere (Arsenal), Layvin Kurzawa (Monaco) i Raheem Sterling (Liverpool).

Upravo je za Sterlinga City spreman ponuditi čak 30 miliona funti, navodi Guardian.