Vrijeme ističe
557

Anketa / Koga priželjkujete na mjestu novog selektora reprezentacije BiH?

S. G.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nakon što je Faruk Hadžibegić razriješen dužnosti selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine ta pozicija ostala je upražnjena, a u javnosti je nekoliko imena koja su u opticaju za njegovog nasljednika.

Trenutno nije poznato ko je najbliži užarenoj trenerskoj stolici naše nogometne reprezentacije, kao ni da li neko zvanično pregovara sa Savezom.

Kao i uvijek kada smo u potrazi za novim selektorom, u javnosti se špekuliše o manje-više istim imenima.

Po običaju u pitanju su Vahid Halilhodžić, Mladen Krstajić, Slavoljub Muslin, Mehmed Baždarević, Safet Sušić, Meho Kodro, Sergej Jakirović, Amar Osim i drugi.

Pojedini mediji su kao jednu od opcija spominjali i Slavena Bilića, ali je hrvatski stručnjak današnjim dolaskom na mjesto trenera Adane Demirspor jasno poručio da od toga neće biti ništa.

Podsjetimo, Faruk Hadžibegić sa klupe Zmajeva odlazi nakon samo pola godine i nakon četiri kvalifikaciona meča na kojima je ostvario učinak od jedne pobjede i tri poraza na kojima nismo postigli niti jedan gol.

Vremena je malo, a vrijeme polako isiče i bit će veoma zanimljivo vidjeti ko će biti novi, a možda i stari selektor pred kojim je težak zadatak da nas preko baraža koji se igra u martu 2024. odvede na EURO.