Ostao u dobrim odnosima
41

Koeman bi se mogao vratiti na posao kojeg je napustio zbog preuzimanja Barcelone

K. H.
Ronald Koeman (Foto: EPA-EFE)
Ronald Koeman (Foto: EPA-EFE)
Nizozemski mediji pišu da bi se bivši trener Barcelone Ronald Koeman mogao vratiti na čelo reprezentacije Nizozemske nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru, a s obzirom na to da na toj poziciji gotovo izvjesno neće ostati Louis van Gaal.

Van Gaal ima ugovor s Nogometnim savezom Nizozemske do kraja Svjetskog prvenstva u Kataru, a tamošnji mediji navode da nema nikakvih naznaka da bi se taj ugovor mogao ili trebao produžiti i da će nakon smotre najboljih u Kataru on i završiti te da će se tražiti novi selektor popularnih Lala.

Prednost Koemana je, navode tamošnji mediji, činjenica da je ostao u vrlo dobrim odnosima s čelnicima saveza, a reprezentaciju je napustio radi svog "posla iz snova".

Pišu da je tada čak imao klauzulu u ugovoru prema kojoj može otići s kormila ove reprezentacije dobije li ponudu baš iz Barcelone, kluba za koji je igrao od 1989. do 1995, a što se na kraju i desilo.

Ipak, Koemanov posao iz snova pretvorio se u noćnu moru i to posebno nakon što je Lionel Messi napustio klub i otišao u PSG, a nakon čega su igre Barcelone znatno oslabile i ubrzo nakon toga Koeman je morao napustiti klub. Umjesto njega došao je Xavi i već se vidi ogroman napredak u igri ovog kluba.