Poraz od Islanda
502

Kodro nakon novog neuspjeha: Ne znam da li je sve izgubljeno, stvari se komplikuju

D. P.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro nije bio nezadovoljan igrom protiv Islanda, ali ga je razočarao primljeni gol za poraz njegovog tima.

Kodro je u izjavi za BHRT nakon poraza od Islanda poručio da su očekivanja bila veća, ali da je BiH dominirala u nastavku utakmice.

"Očekivanja su bila veća, naročito u rezultatskom smislu. Očekivali smo tešku utakmicu, ali nije mi se činilo da je toliko teška u drugom poluvremenu jer nisu puno pritiskali, kao što smo očekivali. Prvo poluvrijeme je bilo relativno dobro, ali falio je zadnji pas. Imali smo u drugom četiri-pet šansi i nismo ih iskoristili, a na kraju smo se otvorili do te mjere da smo htjeli ići na pobjedu. Desilo se što se desilo, na jednom kontranapadu dali su loptu za gol i došli do pobjede", rekao je Kodro.

Selektor Zmajeva osvrnuo se i na pitanje da li su izmjene došle prekasno i da li smo kasno krenuli ka pobjedi.

"Od samog početka smo išli na pobjedu. Utakmica je bila nešto sporija. Imali smo dominaciju na sredini terena. Lagano smo dolazili do pozicija na 30 metara od gola, ali nam je falio zadnji pas. Imali smo izglednih situacija po lijevoj strani, preko Seada Kolašinca smo ugrozili njihovu stranu i mogli smo ugroziti gol, ali se nije desilo. Na poluvremenu smo željeli pomjeriti linije prema gore i to smo uradili. Što se tiče igre u polju, u drugom poluvremenu smo dominaciji. Imali smo i zadnji pas u nastavku, ali nije bilo sreće. Desilo se to na kraju", rekao je Kodro.

Selektor BiH ističe da dok ima minimalnih šansi, Zmajevi će se boriti, ali i spremati za baraž kad za to dođe vrijeme.

"Vidjet ćemo za ekipu dalje. Još sam pod utiskom ove utakmice, koju ćemo analizirati i vidjeti šta u narednom periodu. Ne znam da li su izgubljene sve šanse. Komplikuju se stvari, a dok god imamo šanse, davat ćemo sve od sebe. Ako ne bude nikakve šanse, pokušat ćemo se spremiti za baraž", dodao je selektor.

Nakon novog poraza i neuspjeha u kvalifikacijama, BiH je pretposljednja u svojoj grupi i ima čak sedam bodova manje od Slovačke koja drži drugo mjesto koje vodi na Evropsko prvenstvo.