Nogomet
0

Klubovi traže manje utakmica reprezentacija

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Udruženje europskih nogometnih klubova (ECA) zatražilo je smanjenje broja utakmica nacionalnih vrsta na šest godišnje i to od 2014. godine. ECA, koja predstavlja više od 200 klubova, traži i veću transparentnost Fife i Uefe prilikom donošenja odluka.

"Bez najboljih igrača, koji su zaposlenici klubova i koje isključivo plaćaju klubovi, nemoguće je voditi ozbiljan posao. Vjerujem kako to moraju priznati i čelnici nogometnih saveza. Zbog toga se nadam kako će u budućnosti i klubovi sudjelovati u procesu donošenja odluka," smatra predsjednik ECA-e Karl-Heinz Rummenigge. Njemačka nogometna legenda tvrdi kako se nogometni kalendar slaže isključivo po željama reprezentacija.

"Vrijeme je da se postigne ravnoteža između želja klubova i reprezentacija," dodao je Rummenigge. ECA-in prijedlog je šest kvalifikacijskih utakmica na godinu, plus turnir svake dvije godine, te prijateljske utakmice uoči velikih natjecanja.

"Bio i to idealan raspored, koji bi zadovoljio obje strane," dodao je izvršni direktor Manchester Uniteda i član Izvršnog odbora ECA David Gill.

Rummenigge je kazao kako je o svemu razgovarao s predsjednikom Fife Seppom Blatterom, te predsjednikom Uefe Micheleom Platinijem.