Zasluženo slavlje
6

Klub sa Farskih Ostrva izbacio mađarskog velikana, navijači im priredili vatreni doček

S. G.
Screenshot
Screenshot
Ekipa Ki Klaksvika senzacionalno je izbacila mađarski Ferencvaroš iz pretkola Lige prvaka savladavši ga uvjerljivo u gostima rezultatom 3:0, a veliki uspjeh svog kluba navijači su itekako znali da pozdrave.

Da danas svi igraju nogomet odavno je već poznata fraza, a nju su nažalost i naši klubovi kao i reprezentacija u nekoliko navrata osjetili na svojoj koži.

Taj je osjećaj sada poznat i nogometašima najslavnijeg mađarskog kluba Ferencvaroša kojeg je tim sa Farskih Otoka ponizio na domaćem terenu.

U prvoj utakmici ovih ekipa nije bilo pogodaka, da bi Farani u uzvratu s uvjerljivih 3:0 na prepunoj Groupama Areni očitali nogometnu lekciju tima za koji igraju naši igrači Gojak i Čivić.

Po povratku u svoje mjesto koje broji svega 4800 stanovnika igrače Klaksvika je dočekala vatrena atmosfera praćena pirotehnikom njihovih malobrojnih i veselih navijača.

Farska Ostrva su inače teritorij s djelomičnom autonomijom, a formalno su dio Danske. Arhipelag koji se sastoji od 18 vulkanskih otoka ima 50 hiljada stanovnika.