Bez prostora za rizik
7

Klub iz Nizozemske zatvorio stadion za navijače nakon što se urušila tribina

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nakon incidenta za vikend na stadionu Goffert u Nijmegenu gdje se urušila tribina s gostujućim navijačima, ovaj nizozemski klub je potvrdio da će stadion za navijače biti zatvoren do danjeg.
Trenutno nije poznato šta je uzrokovalo urušavanje tribina s gostujućim navijačima, a budući da je sigurnost navijača na stadionu najvažnija, tamošnje vlasti su donijele odluku da se stadion za gledatelje zatvori do daljnjeg.

U saopćenju kluba istaknuto je da će klub pokušati naći drugi stadion na kojem će navijači imati pravo prisustva te da u potpunosti razumiju ovakvu odluku.

"Razumijemo odluku vlasti da zatvori stadion do daljnjeg. Važno nam je da se provede temeljna istraga zbog čega je došlo do urušavanja, pri čemu se sigurnost svih na stadionu mora garantovati u budućnosti. U isto vrijeme, ova odluka znači da ćemo nastaviti tražiti drugi stadion za igranje utakmica i već smo u razgovorima s nekim klubovima", rečeno je iz kluba.

Sitaucija se desila nakon kraja utakmice u kojoj je Vitesse pobijedio rezultatom 1:0, a dok su gostujući navijači skakali, pjevali i slavili pobjedu svog tima, dio tribine se urušio i propao za nekoliko metara, a zajedno s njim i navijači koji su bili na ogradi.